Björkaspåret tur och retur

Gårdagens after work blev Björkaspåret tur och retur, 18,6 km. Thomas ville springa minst 15 kilometer, och jag tyckte att det lät lockande, så jag hängde på. Vi åkte till startplatsen, ett sandtag vid riksväg 70, vid halv fyra på eftermiddagen.

Det var 27 grader varmt, och jag hade inte vätskeladdat särskilt bra under dagen. De första meterna kändes det som att jag inte skulle klara hela rundan, men efter några kilometer gick det bättre. Målet var att springa under sex minuter per kilometer. Vid tre kilometer hade vi en halv minut tillgodo, och jag började tro att jag skulle klara det. Men utan Thomas vattenflaskor, och ett kvickt stopp för att skölja ansiktet med vatten i en bäck, hade det blivit väldigt jobbigt.

Efter 55.54 sprang vi runt majstången i Björka fäbod, och vände tillbaka på samma smala, barriga stigar som vi kommit på. Skogskovall och blåbär växte vid sidorna, vi passerade förbi några tjärnar, och följde de vita markeringarna genom böljande, glesa tallskogar. Sluttiden blev 1.48.32, så vi klarade vårt mål.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s