Solskenstur med ovanligt djur

edij_160229_skylt600x400I måndags åkte mamma och jag till Bergkarlås för att åka skidor. Thomas och jag cyklade dit några dagar innan och rekade, så vi visste att det fanns fina spår på den nio kilometer långa Hans-Ove-rundan.
edij_160229_utsikt600x400Vädret höll sig fint i flera dagar precis som jag önskade mig. På måndagen var det det allra bästa skidvädret med minusgrader, solsken och klar himmel. Mamma och jag stakade iväg från Bergkarlås bygdegård tog oss upp till Risa. Vi stannade då och då för att blicka ut över bergen och Siljan.
edij_160229_siljan600x400Spåret slingrade sig över åker och äng, förbi knuttimrade hus och bodar. Vi rundade ensilagebalar och korsade djurspår.
edij_160229_lama600x400Efter en kurva fick vi till vår förvåning se en lama i skogskanten. Den stod stolt intill ett gäng med får och getter. Mamma berättade att lamor är perfekta vaktdjur som kan skydda andra djur från varg. Laman vaktade och vi åkte vidare.
edij_160229_skidakare600x400Det blev flera sköna stopp i solen. Här är vi nästan uppe i Maggås. Sedan vände vi neråt igen.
edij_160229_risa600x400En av de många byarna längs Turistvägen, Risa, badade i solsken.
edij_160229_skidspar600x400När vi kom tillbaka till bygdegården såg vi en annan skidåkare, annars var vi helt ensamma i spåret. Men vi var inte nöjda. Efter energipåfyllning med äpple och kexchoklad åkte vi ännu ett varv. Den gången åkte vi lite annorlunda på slutet för slippa gå över vägen och för att undvika en backe där det saknades snö.

Annonser
Det här inlägget postades i Ute och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Solskenstur med ovanligt djur

  1. Ping: Skidtur till Bergkarlås | En dag i juni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s