Mer ordning

Året började med riktigt kalla dagar med minus 20 grader. Några dagar iddes jag inte springa eller åka skidor, så det blev soliga promenader i stället. Jag gick utmed älven och lyssnade till när ytvattnet frös till små flagor, och klirrade mot den hårda kanten.
edij_170105_alven600x400Inför det här året kom jag fram till ett ledord, som jag ska ha med mig vart jag än går. Ordet är ordning. Det kan låta lite tråkigt, men det fungerar för mig.
edij_170105_k600x400Jag vill ta hand om sådant jag bara lämnat efter mig, och rensa bort sådant som skaver på mitt samvete. Jag vill bli fri från det gamla och fortsätta framåt.
edij_170105_kangor600x400Eftersom jag inte har något konkret mål, är det svårt att veta när jag är färdig. Sanningen är nog att jag aldrig kommer att bli klar med det här. Jag kommer inte få total ordning. Något sådant finns inte i mitt komplexa liv. Och det är inte det jag är ute efter. Jag vill bara få det lite bättre, känna att jag har någorlunda kontroll på läget – så jag kan njuta av nuet.
edij_170105_mora600x400Men det låter ju ledsamt. Så klart ska jag njuta under tiden som jag skapar mer ordning. Just att sortera och ordna saker och tankar är faktiskt något jag gärna sysselsätter mig med. Jag tycker om att lista ut smarta system, och komma på kategorier som jag kan ordna saker i.

Mer ordning ska det bli – genom förändringar i små, små steg.

Annonser
Det här inlägget postades i Tankar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mer ordning

  1. MarveW skriver:

    Ordning är ett bra ord! Och vintern ser så vacker ut på dina bilder.

    • Den har varit underbart vacker här – ja faktiskt magisk många gånger, med klara solskensdagar och glittrande iskristaller. Men det vackraste är svårt att fånga på bild.

  2. Ping: Hur gick det med ordningen? | En dag i juni

  3. Ping: Leva livet | En dag i juni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s