Utförsåkning i Kläppen

Förra veckan hade Thomas och jag heldag med utförsåkning. Vi var i Kläppen när liftarna började gå på morgonen. Jag hade både sett fram emot den dagen, och bävat inför hur jag skulle klara liftar och åkning – jag som aldrig åkt utför med slalomskidor.

Vi åkte upp till toppen direkt. Mina vader krampade och vi åkte försiktigt iväg på den gröna (mycket lätta, hum) pisten – Lämmeltåget. Efter bara några meter höll jag på att åka rakt ut i skogen, men kunde bromsa farten mot en snövall. Puh! Kanske skulle jag gått skidskola först?

Ner kom vi båda två, och jag ville bara lägga mig ner. Benen värkte och jag var spänd i hela kroppen, eller i alla fall benen. Men vi tog liften upp igen. Andra åket gick mycket bättre. Jag kunde slappna av, och efter ytterligare åk klarade jag att göra några (någorlunda) tjusiga svängar.

Vi åkte upp till toppen många gånger (med gondollift, sofflift, bygellift och knapplift) och gav oss på blå pister (lätta). Thomas åkte en röd, men jag kände mig hur nöjd som helst med de gröna och blå (mina favoritfärger). Det kändes inte alls nödvändigt att åka en röd pist bara för att ha gjort det. Men till slut, med mycket stöttande och visst övertydande av Thomas, gjorde jag det också – Minkspåret.

Vi testade en kort slalombana också, och åkte två åk var. Thomas var cirka tio sekunder snabbare än mig, men vi förbättrade båda våra tider i andra åket.

När jag var så trött att jag nästan började gråta – och trodde att vi hade åkt sista åket – kom vi på att vi befann oss på fel ställe i backen. Så, vi fick åka lift upp igen och åka ner en annan backe. Sedan lämnade vi tillbaka den hyrda utrustningen och jag fick ta på mig mina lätta barfotaskor igen. Vilken frihet!

Jag är glad att Thomas hade sådant tålamod med mig, och att vi höll ihop nästan hela tiden. Faktiskt var det ganska roligt att åka när jag kände att jag hade någorlunda kontroll, men ganska ofta kände jag att jag inte borde varit där. Jag vet inte om jag kommer att åka utför fler gånger, jag måste smälta den här upplevelsen ett bra tag först.

Annonser

2 reaktioner till “Utförsåkning i Kläppen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s