Leva livet

Inför nyår funderade jag på ett årets ord. 2017 års ord var ordning, och det fungerade över förväntan. Det hjälpte mig att komma in i bättre rutiner, och jag tar gärna med mig det även det här året. Men nu vill jag gå vidare och komplettera med ett nytt – ett ord som ska leda mig framåt.

Jag har funderat på tydlighet. Av någon anledning känner jag vaga känslor för det ordet, det skaver lite. Kanske är det för att jag har svårt för just tydlighet. Jag har svårt att fatta beslut, och kräver ofta otroliga mängder information och analyser innan jag bestämmer mig. Många gånger blir beslutet att jag avstår från att göra något, av rädsla att ångra mig – samtidigt som jag ändå ångrar mig när jag väl valt att inte agera. Ett ickeval är också ett val.

Det här fenomenet är kanske inte så ovanligt. Vissa undviker att göra sådant som tycks obehagligt eller ovant; och lämnar därför sällan sin komfortzon och beger sig ut på äventyr? Vissa kanske trivs med det, och det finns så klart olika grader av trygghet. För egen del har jag ett visst behov av förnyelse och äventyrskänslor, men jag vill ändå ha kvar  ganska mycket av det vana.

Det är en sådan skön känsla när valen enkla, när det känns rätt i hela kroppen. Så kändes det när jag flyttade till Dalarna. Magkänslan och hjärtat styrde mig, och det fanns inga andra alternativ än att vara nära Thomas. Då var det lätt, men nu känns valen ofta svåra. Jag behöver bli säkrare i mig själv, och tro att de val jag gör är riktiga för mig. Jag behöver lära känna mig själv bättre, så det blir lättare att välja – och stå för valen.

Det här året ska jag öva på att vara tydlig, både gentemot mig själv och andra. Kanske måste jag bli bättre på att hantera nederlag också. När det råkar bli fel beslut ska jag inte gräma mig för det, utan försöka rätta till det som går.

Sedan ska jag inte glömma bort att leva livet. Det är två ord som jag vill återkomma till ofta det här året. Mer sorglöshet, frihet och glädje!

Annonser
Det här inlägget postades i Tankar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s